U bevindt zich hier: Startpagina » Werkwijze

Werkwijze


Als interimmer stap je tijdelijk een bestaande organisatie binnen, met eigen structuren, gewoonten en werkwijzen. Ik vind het belangrijk deze te respecteren zowel als ter discussie te stellen. Respecteren omdat een organisatie een eigen systeem is dat met reden op een bepaalde manier is gevormd. Ter discussie stellen omdat ieder systeem elementen kent die effectiever, efficiënter of plezieriger kunnen.

Bij een vervanging streef ik er primair naar het werk snel over te nemen, waarbij ik zoveel mogelijk de werkwijzen van degene die ik vervang kopieer – dat geeft het beste garantie op een naadloze overgang. Van daaruit analyseer ik gaande de werkzaamheden organisatie en werkwijzen en kijk ik waar optimalisatie mogelijk is. Hierdoor bied ik een bedrijf niet alleen soepele voortgang van het werk, maar ook de kans te profiteren van een frisse blik en kennis van best practices.

Bij een project start ik met het vaststellen van projectdoelen met stakeholders, waarna ik, het liefst meteen de eerste week van een opdracht, het projectplan formuleer. Deliverables en doorlooptijden zijn daarmee helder, evenals de rollen van betrokkenen. Dit maakt gestructureerd en soepel werken naar het resultaat mogelijk, waardoor zelfs bij een klein project deze moeite bij de start zich loont.